Wat is een BMW breedset nu precies? Een BMW breedset velgen wil zeggen dat de achtervelgen van de BMW velgenset breder zijn dan de voorvelgen. Op een BMW breedset velgen worden op de achteras zodoende ook bredere banden gemonteerd dan op de vooras. Een combinatie van een BMW breedset velgen met bijpassende banden wordt ook wel een BMW breedset genoemd. Een BMW breedset garandeert superieure grip door de bredere achterbanden. En ook de aanblik van de wagen wordt door montage van een BMW breedset aanzienlijk opgewaardeerd. Met een originele BMW breedset bent u verzekerd van velgen met de juiste pasvorm en banden met de correcte maten, specifiek ontwikkeld voor uw BMW.

Wanneer een BMW breedset te monteren?

Een BMW breedset wordt gemonteerd in combinatie met zomerbanden. Door de grotere spoorbreedte van een BMW breedset is deze niet geschikt voor winterbanden. De brede achterbanden van een BMW breedset garanderen grip op droog wegdek. Met een BMW breedset maakt u optimaal gebruik van het accelererend vermogen van uw BMW en een BMW breedset zorgt voor een grotere stabiliteit op hoge snelheden. Een BMW breedset past bij onderstel van uw BMW. Zowel de voorvelgen als de achtervelgen van een BMW breedset hebben een specifieke velgbreedte, ET waarde en draagcapaciteit. De velgen en banden van een BMW breedset zijn afgestemd op uw BMW. Een BMW breedset voor een BMW 5 is dus weer geheel anders dan een BMW breedset voor een BMW X6. Het is belangrijk om een BMW breedset te kiezen die is ontwikkeld voor uw type BMW. De Gebroeders van Noordwoud kunnen u helpen bij het kiezen van een passende BMW breedset.

Bekijken »


Montage & Balanceren

Montage & Balanceren

Noordwoud Service

Het monteren en balanceren van moderne BMW en MINI banden is een vak apart. De Gebroeders van Noordwoud beschikken over de modernste apparatuur voor het monteren en balanceren van RunFlat banden.
Bandenservice

Bandenservice

Noordwoud Service

De banden en velgen zijn de enige contactpunten die een BMW of MINI heeft met het wegdek. Het soort dat op de auto is gemonteerd bepaalt in hoge mate het rijcomfort, het weggedrag en de veiligheid van de BMW of MINI.
Velgreparatie

Velgreparatie

Noordwoud Service

Een stoeprandje is zo geraakt! De Gebroeders van Noordwoud repareren originele BMW en MINI velgen. Of het nu gaat om een klein krasje, een lelijke stoeprandschade of een kromme velg, de Gebroeders van Noordwoud weten raad!